Friday, February 1, 2013

Ramen



Once in a while, memang tetiba mengidam nak makan megi. Heh.. dulu aku suka sangat megi pedas-pedas yang rasa memang wow! Macam megi kari and tom yam. –lidah melayu tak pedas tak selera la pulak kan. Megi ayam ke vege ke tak pandang sebab tak melecet lidah kalau makan. Tapi itu dulu.. (bak kata lagu amy mastura).

Sekarang ni memang aku prefer megi perisa lembut-lembut ni. Macam megi ayam and latest ni megi cintan: ayam & cendawan. Tak tahu la kalau yang tak suka rasa cendawan ala-ala petai ni.. pe nama dia ek..shitake ke ape. Entah. Sedap tau kalau masak megi tak pedas ni letak cili and bawang putih. Peh terangkat mangkuk megi sebab hirup dengan kuah-kuah sekali. Huhu. 

Pasni nak try sajimee ayam & bawang pulak. Hidup solo ni ada kelebihan gak. Boleh bahan megi tak yah fikir nak masak pape da. ----à erti kata lain MALAS! -_-“